top of page

Fitness Group

Public·10 members

Lovec Na Jelene 2005


The Deer Hunter has twice been released on DVD in America. The first 1998 issue was by Universal, with no extra features and a non-anamorphic transfer, and has since been discontinued.[112] A second version, part of the "Legacy Series", was released as a two-disc set on September 6, 2005, with an anamorphic transfer of the film. The set features a cinematographer's commentary by Vilmos Zsigmond, deleted and extended scenes, and production notes.[113]
Lovec na jelene 2005Neki lovec je znal zelo spretno posnemati živalske glasove. To svojo sposobnost je s pridom uporabljal pri vabljenju divjadi. Ko so živali slišale lovčevo oponašanje, se jim je zdelo, da jih kliče katera od živali njihove vrste in so se brez strahu približale glasu, lovec pa jih je z lahkoto uplenil.Nekega dne se je odpravil na lov na jelena. Ko je prišel v gozd, je začel posnemati jelenov glas. Slišal ga je volk in se odpravil v smeri glasu ... da bi lahko prišel do hrane. Volk namreč lahko brez težav pokonča jelena. Ko je lovec zagledal volka, se je silno prestrašil. Toda spomnil se je, da se volk boji tigra in hitro je začel oponašati tigrov glas.Ko je volk zaslišal tigra, se je hitro umaknil v goščavo.Po gozdu pa se je potikal tudi tiger, ki je pomislil, da je v bližini drugi tiger in odpravil se je za glasom. Ubogi lovec se je tigra še bolj prestrašil kot volka. Pa se je spet znašel in začel oponašati medvedovo renčanje. Tiger se boji medveda, se je v stiski hitro domislil.Tiger se je res umaknil, ko je zaslišal medvedov glas, tedaj pa se je prikazal sam kosmatinec ... in lovec je ostal brez moči. Nobene zvijače ni imel več, nič pametnega mu ni prišlo na misel! Izkoristil je vse, kar je znal. Ostal je brez obrambe in medved ga je pokončal ...zgodba je objavljena tudi v knjigi Zgodbe s srcem (zbral Božo Rustja). Ognjišče. Koper. 2005 (ponatis 2009), str. 86-88.Posnemanje je vedno nevarno. Nekdo lahko za trenutek igra tigra, a se mu kmalu približa medved in zgodbe je konec. Edini način, da človek obstane v svojem gozdu je, da ostane človek. Najboljša pot, da daš svojemu življenju polno vrednost je, da ostaneš pristen. Vsakdo od nas ima enkraten glas in tega naj modro uporablja. Ne posnemajmo tujih vzorov! Pravijo, da je naš glas oseben, enkraten, kot so naši prstni odtisi, in moderni pripomočki ga lahko prepoznajo sodno natančno. Nič čudnega. Glas izraža značaj in označuje osebnost.Morda lahko živali vsaj v zgodbi prevaramo s posnemanjem njihovih glasov. Ko pa govorimo ljudem, kmalu spoznamo po barvi glasu, po hitrosti ali počasnosti govora, na kakšen način govorijo. Prepoznamo lahko, če je tiger ali volk, zvest pes ali mačka, ki prede. Glas pove celo več kot besede. Glas je izreden glasnik človeškega značaja.Enkratnost človeškega glasu je podoba enkratnosti človeka. Pametno bomo ravnali, če bomo skrbeli za svoj glas, kar pomeni, da bomo skrbeli za svojo pristnost: nikoli nikogar posnemali, ampak bili resnično in zvesto to, kar smo in kar bi radi postali. Ne sramujmo se sebe! Jelen pa naj gre, kamor hoče.


je trikratna oskarjeva nagrajenka in prejemnica rekordnih 19 nominacij. Svojo prvo vlogo je odigrala leta 1977 v filmu Julia Freda Zimmermana. Že vloga v naslednjem filmu, Lovec na jelene, ji je prinesla nominacijo za oskarja. Sledili so filmi The Seduction of Joe Tynan, Manhattan in Kramer proti Kramerju. V slednjem je prepričala tako kritike kot občinstvo in si priigrala oskarja za najboljšo stransko igralko. Kmalu je prejela tretjo nominacijo, in sicer za uspešnico Žena francoskega poročnika. Pohvali se lahko tudi z oskarjem za najboljšo igralko. Tekmice je premagala z vlogo v celovečercu Alana Pakule Sophijina odločitev. Naslednji nominaciji sta bili za vlogi v filmih Silkwood Mika Nicholsa in Moja Afrika Sydneyja Pollacka. Uspeh je nadaljevala s filmom Mika Nicholsa Ko boli srce in Hectorja Babenca Ironweed (sedma nominacija za oskarja). Njena igra v uspešnici Krik v temi Freda Schepisija je bila nagrajena z nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Cannesu in nominacijo za oskarja.


je leta 1999 odigral pomembni stranski vlogi v filmih The Trench in Mauvaise Passé. Svojo prvo glavno vlogo je sprejel leta 2001 v filmu My Brother Tom. V celovečercih največje uspehe žanje v zadnjih letih. Leta 2004 je dopolnjeval igralsko zasedbo v drami Enduring Love in kriminalni drami Layer Cake. Leta 2005 se je začela vrteti biografska drama Stoned, v kateri igra Keitha Richardsa iz skupine The Rolling Stones. Njegova prihajajoča igralska projekta sta drama Brideshead Revisted in romantična drama Bright Star, v kateri bo zaigral pesnika Johna Keatsa.


Ko človek gleda Desperate Hours, sicer rimjek istoimenskega filma s Humphreyjem Bogartom in Fredricom Marchem, ki ga je leta 1955 posnel veliki William Wyler, ne more verjeti, da je na režijskem stolčku sedel Michael Cimino, avtor filma Lovec na jelene, o katerem sem se malo nazaj razpisal pri filmu Year of the Dragon, kjer je kot veste ravno tako igral Mickey Rourke. Desperate Hours je namreč tako zelo slab, površen, slabo odigran, patetičen, neumen in za lase privlečen film, da to ni res. Da se gledalec ves čas sprašuje, kaj so razmišljali Mickey Rourke, Anthony Hopkins, Mimi Rogers, Kelly Lynch, David Morse, Elias Koteas in Lindsay Crouse, ko so morali čvekati vse te stupidne stavke in igrati vse te nerealne in nelogične situacije. Cimino je bil očitno zadet z egom in je pozabil režirati, Rourke in Hopkins pa se verjetno nista zavedala, da nastopata v totalnem sranju in sta padla v kvazi psihološko prepucavanje kriminalca in žrtve, ki brani svojo familijo. Že kot najstniku se mi je zdel tale film precej poceni, zdaj, ko sem ga znova ujel kot stari prdec, pa jo je odnesel še slabše. Če je kdaj kak film bolj fatalno zapravil dobro igralsko zasedbo in bolj pretenciozno podajal svoj grozno slab in luknjast scenarij, lahko Humphrey Bogart vstane iz groba in mi primaže zaušnico. Magari zato, da sem bil tako zelo neumen, da sem zapravil dve uri svojega časa za tale rimejk, ki se mi ga je zaluštalo po ogledu Rourkeovega izjemno dobrega, iskrenega in frajerskega gostovanja v oddaji Inside the Actors Studio, kjer sta mu na kanalu MGM sledila Year of the Dragon in Desperate Hours. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page